Cosmetica

Wie bio eet, verzorgt ook zijn huid liefst met natuurlijke en/of biologische producten waaruit alle stoffen (phenoxyethanol, parabenen, synthetisch parfum, nitro musk) worden geweerd die ons organisme vervuilen en die een bron kunnen zijn van lichte of ernstige lichamelijke kwalen.

In deze rubriek stellen we je een productengamma voor dat alle soorten verzorging beslaat (haar, gezicht, lichaam, bad, voeten, handen) en dat de meest veeleisenden tevreden stelt: vrouw, man, baby. De voorgestelde bedrijven zijn op en top professioneel: kosmetiek is een vak dat geen ruimte laat voor improvisatie en dat geldt nog minder voor biologische kosmetiek. De bedrijven die we selecteerden hebben zich terdege bewezen en blinken uit op het vlak van biologische estethiek.


biedt een gamma met natuurlijke en biologische producten aan zoals reukwaren, ontharingsproducten, lichaams- en gelaatsverzorgingsproducten (op basis van de bijentherapie) en hypo allergische kinderverzorging. Acorelle maakt producten verenigbaar met de natuur uit eerbied voor de huid en de omgeving. Zij zijn efficiënt en aangenaam in gebruik. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de selectie van de ingrediënten: natuurlijk, efficiënt, hernieuwbaar en afkomstig van duurzame teelt.


De koude verzeping, een respectvol, ecologische, economische, ethische en verantwoorde aanpak!
ANTHEYA is een familiebedrijf gevestigd in Pas-de-Calais. Het is het verhaal van een echtpaar die droomde om terug naar het essentieel te komen.

Anthea heeft voor koude verzeping gekozen en stelt een uitgebreide gamma cosmetica voor: vaste en vloeibare zepen, vaste shampoo, scheerschuim gemaakt met of zonder geitenmelk of zonder dierlijke ingrediënten (compatibel veganistische) en met of zonder biologische etherische oliën De Producten zijn gecertificeerd Nature & Progrès. Ze zijn natuurlijk verrijkt met organische Shea boter en biologische plantaardige oliën Ze zijn zonder palmolie, noch kleurstof, noch conservatoren, noch parfum en zonder parabeen ontwikkelt.

Ze bevatten geen stoffen die voortvloeien uit de petrochemie of vanaf de synthese en zijn niet getest op dieren. De verpakkingen zijn recycleerbaar. De Producten Anthea schept geen water of aarde vervuiling tijdens de fabricage of bij het gebruik ervan.

De biologische, natuurlijke hydraterende en anti-aging geitenmelk uit de Alpen!
Hij is samengesteld met zeer fijne deeltjes voor de huid. Hij bevat vetzuren , aminozuren, mineralen, waaronder calcium, fosfor, magnesium, kalium, selenium, vitamine A (retinol en caroteen), C, D,E, groep B, melkzuur en Ubiquinone (krachtige natuurlijke anti-oxydant).


Guayapi werd in 1990 door Claudie Ravel opgericht. Na 3 jaar haalbaarheidsstudies selecteert GUAYAPI de beste grondstoffen uit Amazonia en Sri Lanka. Sourcing van edele en ethische grondstoffen: de selectiecriteria van de planten zijn gebaseerd op hun oorspronkelijke kwaliteiten en hun zuiverheid:

 • Totale afwezigheid van chemische conserveringsmiddelen
 • Het verkrijgen van een poeder van het gehele geselecteerde deel van de plant (totum).
 • een ethiek die drie fundamentele criteria respecteert
 • organisch,
 • milieu (biodiversiteit): guayapi heeft gekozen voor het certificering forest garden products
 • sociaal (fair trade): sinds 2003 is guayapi lid van de raad van bestuur van fair trade frankrijk. Van de sateré mawéindianen van het

braziliaanse amazonegebied tot de shipibos-indianen van peru, via de sri lankaanse dorpelingen van halpola, zet guayapi zich in om de producenten te belonen voor de vruchten van hun arbeid, tegen een eerlijke prijs die de ontwikkelingsprojecten van de producerende gemeenschappen omvat, met respect voor de biodiversiteit en met de garantie dat de consument de uitzonderlijke kwaliteit van een nobel product krijgt.


Eerste producent van biologische ezelinnenmelk, les Anes d’Autan is uniek in Frankrijk. Het is het enige merk dat van een dubbele certificering geniet : AB en Nature & Progrès, dit getuigt van een ethische productiewijze en van een onvergelijkbare business ethiek. Les Anes d’Autan bieden ezelinnenmelk van een uitzonderlijke kwaliteit. De melk wordt geproduceerd op de biologische boerderij. Het is een familie bedrijf met een ethisch, ecologisch en fair trade engagement. Het assortiment dat wordt geproduceerd met rauwe melk bestaat uit zepen gemaakt uit koude verzeping, een gamma voor volwassenen, kinderen en voor babies.


Het Laboratoire Aquatonale, al 30 jaar een echte expert in Franse cosmetica, combineert het beste van technologie en ingrediënten uit de natuur om ideale producten voor schoonheid en welzijn aan te bieden. Perlucine, een innoverend gamma verzorgingsproducten en cosmetica, 100% made in France!


Radico is geboren in het hart van India. Het Indiase familiebedrijf is gespecialiseerd in kleurstoffen en hebben tevens expertise in de ayurveda en in de fytotherapie. Het heeft een assortiment van 100% natuurlijke en gecertificeerde organische (Cosmos Organic) haarkleuringen gecreëerd dat gunstig is voor de gezondheid van het haar. Radico-producten worden gemaakt van bloemen-, planten- en fruitpoeders die biologisch geteeld en met de hand geoogst worden. Erkend als het “Beste product voor moeders” bieden ze zwangere of borstvoedende vrouwen de mogelijkheid om hun haar te kleuren zonder gevaar voor zichzelf en hun kinderen.

Ayurvedische poeders van onberispelijke kwalit

 • 100% van de ingrediënten van plantaardige oorsprong
 • Gecertificeerd Cosmos Organic door Ecocert
 • Halal gecertificeerd
 • Niet getest op dieren
 • Made Safe, dat voorrang geeft aan producten met de veiligste samenstellingen
 • USDA-gecertificeerd, waardoor een minimumdrempel van 95% biologische en natuurlijke ingrediënten wordt gegarandeerd
 • Goedgekeurd door OKO TEST, een Duits tijdschrift voor consumentenbeschermingde