Voedingssupplement


Curcumaxx is in Frankrijk DE specialist in voedingssupplementen op basis van curcumine (actief bestanddeel van kurkuma). De producten zijn getitreerd op 95% curcuminoïden voor een gegarandeerde effectiviteit. De formules zijn ontwikkelt en gefabriceerd in de buurt van Toulouse en gecertificeerd door Ecocert en/of Nature & Progrès.

Curcumaxx biedt aan:

 • Drinkbare oplossingen voor snelle verlichting van ontstekingsziekten
 • Capsules: praktisch en comfortabel voor een dagelijkse preventieve behandeling. Verkrijgbaar met of zonder piperine en enkel met fosfolipiden om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften. De capsules zijn gemaakt van biologische visgelatine
 • Gel voor extra comfort op een gevoelig gebied

Guayapi werd in 1990 door Claudie Ravel opgericht. Na 3 jaar haalbaarheidsstudies selecteert GUAYAPI de beste grondstoffen uit Amazonia en Sri Lanka. Sourcing van edele en ethische grondstoffen: de selectiecriteria van de planten zijn gebaseerd op hun oorspronkelijke kwaliteiten en hun zuiverheid:

 • Totale afwezigheid van chemische conserveringsmiddelen
 • Het verkrijgen van een poeder van het gehele geselecteerde deel van de plant (totum).
 • een ethiek die drie fundamentele criteria respecteert
 • organisch,
 • milieu (biodiversiteit): guayapi heeft gekozen voor het certificering forest garden products
 • sociaal (fair trade): sinds 2003 is guayapi lid van de raad van bestuur van fair trade frankrijk. Van de sateré mawéindianen van het

braziliaanse amazonegebied tot de shipibos-indianen van peru, via de sri lankaanse dorpelingen van halpola, zet guayapi zich in om de producenten te belonen voor de vruchten van hun arbeid, tegen een eerlijke prijs die de ontwikkelingsprojecten van de producerende gemeenschappen omvat, met respect voor de biodiversiteit en met de garantie dat de consument de uitzonderlijke kwaliteit van een nobel product krijgt.


De Laboratoria INEBIOS zijn opgericht in 2004 in de regio van Toulouse. Ontstaan dankzij een team professionals die gepassioneerd zijn door natuurlijke farmacologie. Het team bestaat uit artsen, apothekers en wetenschappers. Zij brengen hun gezamenlijke ervaring en expertise in bij de ontwikkeling van innovatieve producten die zowel planten, vitaminen en mineralen combineren. Ze hebben producten ontwikkeld die zowel de natuur, nauwgezetheid en doeltreffendheid combineert.

De ontwikkeling van de laboratoria van INEBIOS draait om 2 expertisedomeinen:

 • Voedingssupplementen ontworpen in samenwerking met gynaecologen. Ze zijn bestemd voor vrouwen die tijdens de verschillende stadia van hun leven in harmonie met hun lichaam willen leven
 • Sprays voor neus- en oorhygiëne gemaakt met Himalaya zout

Het merendeel van de plantaardige werkzame stoffen die in de producten worden gebuikt, zijn van biologische oorsprong. Het Himalaya- zout dat in de KNO-sprays wordt gebruikt is afkomstig uit de eerlijke handel


De COMPTOIR D’HERBORISTERIE is vooral het verhaal van één man: Jean Maison.

Producent-plukker van biologische aromatische en medicinale planten, sinds 1976 in Saint Augustin in Corrèze, is Jean Maison een van de historische verdedigers van de biologische landbouw in Frankrijk. Zijn passie voor planten, zijn kennis van het land, zijn respect voor de aarde en de natuur hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf erkend is op het gebied van biologische landbouw. Het motto van dit familiebedrijf is “de plant, het leven”. Le Comptoir d’Herboristerie is gevestigd in Corrèze en zet zich in de geest van de Franse kruidentraditie in voor de toepassing van de waarden van het beroep.

Het bedrijf biedt onder de merknaam “LES TISANES MAISON” een breed assortiment van zeer hoogwaardige medicinale planten, gedroogd in optimale omstandigheden. Het is verkrijgbaar in

 • Éénheden
 • Synergieën
 • Infusies
 • Bulk
 • Toebehoren voor kruidenthee

Het assortiment is biologisch en voldoet aan de eisen van het Nature & Progrès label.


FHet laboratorium Bio Colloïdal France werd in 2010 opgericht door Germain en Alain LE BORGNE, chemici en onderzoekers in hart en nieren, en is gevestigd in Château-Gontier, in de regio Mayenne.

Germain lijdt aan een ongeneeslijke ziekte sinds hij 6 jaar was. Deze huidziekte wordt gekenmerkt door het ontstaan van een overhuid die scheurtjes, zweertjes, korstjes en rode vlekken op het lichaam veroorzaakt. Geleid door de ziekte van zijn zoon, ontdekte en testte Alain LE BORGNE colloïdaal zilver. De twee mannen besloten hun krachten te bundelen om colloïdaal zilver te vervaardigen, omdat de resultaten zo overtuigend waren.

Een uniek 100% natuurlijk en geconcentreerd productieproces

 • Het fabricageprincipe van colloïdaal zilver is eenvoudig, maar de productie van kleurloos, stabiel en werkzaam colloïdaal zilver is zeer complex.
 • Ons productieproces, dat in het laboratorium werd ontwikkeld, is uniek en 100% natuurlijk. Gebaseerd op jaren van onderzoek en analyse, geeft de productie van colloïdaal zilver door elektrolyse, gecombineerd met state-of-the-art technologie, het product maximale effectiviteit..
 • De term “bio colloïdaal” betekent dat het colloïdaal zilver 100% biologisch beschikbaar is, d.w.z. 100% assimileerbaar.
 • Gedoseerd in 10 ppm of 15 ppm (delen per miljoen) zorgen de producten voor een optimale assimilatie door het lichaam. Boven 15 ppm verliest het colloïdaal zilver zijn werkzaamheid door het verschijnen van grotere zilverdeeltjes.
 • De producten worden verpakt in amberkleurige glazen flessen van farmaceutische kwaliteit, waardoor een hoge mate van stabiliteit op lange termijn wordt gegarandeerd.

De producten van het gamma Potential vertegenwoordigen een nieuwe generatie van voedingssupplementen. Zij dragen bij om de natuurlijke functies van het lichaam te herstellen door het zelfhelend vermogen aan te spreken en zodus de natuurlijke functies van het lichaam te herstellen. Zo wordt de goede staat en de goede werking van het organisme gegarandeert.

De ontwikkelde micronutritionele formules zijn gemaakt volgens de functies in hun werking om ze te kunnen voeden in de micro-balans en micro-circulaties die essentieel zijn voor hun functioneren, of om deel te nemen aan hun voeding en dynamisering op de best mogelijke manier wanneer ze al in goede staat zijn. De Potentials reageren niet alleen op de gevolgen van de deregulering, maar ook op de oorsprong ervan.


in een capsule, maar op de hoeveelheid actieve ingrediënten.

Hydro-alcoholische extractie: door het gebruik van een water- en alcoholextractie wordt de maximale hoeveelheid gewenste actieve ingrediënten verkregen. de cellulose, die onverteerbaar is. Deze extractie ondergaat vervolgens een voorzichtige verdamping totdat een sterk geconcentreerde en pasteuze vloeistof is verkregen : water en alcohol worden geëlimineerd zonder overmatige verhitting en zonder afbraak van de werkzame bestanddelen

Plantaardige microkorrels: de pasta is verwerkt in cellulose microkorrels die alle actieve bestanddelen herstellen. Ze zijn 100% biologisch beschikbaar, twee keer zo effectief, sneller en stabieler in de tijd dan traditionele capsules!

Vertraagde vrijlating: de actieve bestanddelen blijven in het algemeen twee uur in het lichaam en worden dan in de urine uitgescheiden. Hoewel het belangrijk is dat de werkzame stoffen door het gebruik van microkorrels snel in onze bloedbaan terechtkomen, is het ook belangrijk dat ze daar lang blijven om optimaal profijt te hebben. De techniek van vertraagde afgifte verlengt de aanwezigheid van de actieve bestanddelen: de microkorrels weerstaan de zuurtegraad van de maag. en twee uur later oplossen in de darmen

Slechts drie capsules per dag is voldoende


Het laboratorium Equi-Nutri bestaat sinds 20 jaar en is een belgische cooperatieve in de gezondheidssektor. Deze firma maakt nieuwe produkten voor de alerte klant. De firma is permanent aan het vernieuwen en stelt een uitgebreide gamma in de ‘gemmotherapie‘ : de geconcentreerde glycerinemaceraten zijn op punt gesteld volgens de methode van Dr Pol Henry. Ze zijn biologish met een laag gehalte aan alcohol ( 25% ). Equi – Nutri is ook het eerste laboratorium dat orthomoleculaire producten maakt met hoge therapeutische waarde en optimale bio-beschikbaarheid : de pidolaten.